Verhuizen

Verhuizen

Winnen door te delen, maar eerst verhuizen

Het waren zeven opwindende maanden met hoge pieken maar ook diepe dalen. Er zijn prachtige dingen gebeurd, maar helaas kan Krachtstroom in zijn huidige vorm niet verder.

Zeven maanden geleden kreeg ik de sleutel van het pand aan de Drijbersingel. Met grote ambitie pakte ik de klus aan om daar de mooiste werkplek van Zwolle van te maken. Het budget was superkrap, dus veel klussen deed ik zelf. Maar er kwam ook heel erg veel hulp van buitenaf. Na het eerste event, een businesslunch, kwam een WordPress-meetup. Een Open Coffee volgde en er kwam steeds meer aanloop naar de steeds cooler wordende Krachtstroom-etage.

Niet genoeg leden

Maar er waren niet alleen successen. De groei van het aantal leden ging niet snel genoeg. De leden zijn de vaste gebruikers van Krachtstroom en dus de inkomstenbron waar de zaak uiteindelijk van moet bestaan. Het was geweldig om events te hebben met 65, of in het geval van Startup Fest zelfs 120, bezoekers. Maar de dagen daarna werd het vaak rustig. Met de ruisende bries van een goed werkende ventilatie. Dat wel. En er was sfeer.

Ambities en startups

Was? Ja. We gaan verhuizen omdat het jasje toch te groot blijkt te zijn. Of is Zwolle te klein voor de ambities van Krachtstroom? Grootspraak of toekomstmuziek, wie zal het zeggen. Maar we hebben het gedaan: Zwolle op de kaart gezet en zaken scherp gezet door startups in de picture te brengen.

Winnen door te delen

‘Winnen door te delen’. Het is een quote van Constantijn van Oranje, Startup Delta Envoy. Met hem sprak ik af en toe over het Nederlandse startupklimaat en de rol van Zwolle/Overijssel daarin. Winnen door te delen: een startup-ecosysteem omarmt iedereen die initiatief toont en deelt business, kennis en kunde. Waarom? Omdat je dan je vonk kunt laten overslaan naar anderen. In een divers ecosysteem planten kennis in inspiratie zich sneller voort.

I’ll be back!

Ik ben ervan overtuigd dat Krachtstoom ‘The Office Rebels’ een steentje heeft bijgedragen. Helaas was de groei onvoldoende om zo veel vierkante meters te kunnen huren. Krachtstroom gaat dus verhuizen. Waar naartoe? Dat weet ik nog niet. Maar je hoort spoedig weer van Krachtstroom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *